Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Polman Stadion
Heracles redt een puntje
Jimmy Wouters

Heracles Almelo heeft zich niet kunnen revancheren voor de dramatische 9-0 tegen Herenveen. De ploeg uit Almelo speelde in extremisch 2-2 gelijk tegen Vitesse.

De eerste helft was eigenlijk het vermelden niet waard. Het spel was erg saai en leverde slechts een kans op, maar die enige kans leverde wel meteen een doelpunt op. Op aangeven van Rick van den Bergh zorgde Everton voor de 1-0.

In de tweede helft moest Vitesse noodgedwongen een tandje bijsteken. Die aanvallende speelstijl leverde al snel twee doelpunten op. Anders Due zorgde voor de gelijkmaker en twee minuten later bracht Civard Sprockel zijn ploeg op voorsprong.

Vitesse dacht de wedstrijd op zak te hebben, maar Heracles vocht zich knap terug. De ploeg kwam zelfs luttele muinuten voor affluiten op gelijke hoogte. Na een overtreding van Sprockel op Van den Bergh, mocht Rob Maas vanaf elf meter voor de gelijkmaker zorgen.