Datum: 31/08/2008 15:00
Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Het Kasteel
ADO Den Haag haalt uit op eerste speeldag
T. Coremans
| 0 reacties
ADO Den Haag haalt uit op eerste speeldag

ADO Den Haag heeft zijn terugkomst in de Nederlandse Eredivisie in stijl gevierd. Sparta Rotterdam werd op eigen veld te kijk gezet met zware 2-5 cijfers. ADO speelde meer dan een half uur met tien na de uitsluiting van Rankovic.

In Rotterdam stonden twee ploegen tegen over elkaar die op het einde van de rit in de onderste regionen worden verwacht. Sparta Rotterdam, al enkele seizoenen vaste klant in de Eredivisie, ontving het net gepromoveerde ADO Den Haag. De Hagenaars hopen stiekem langer dan één seizoen in de hoogste afdeling van het betaalde voetbal te kunnen acteren. De club zwalpt al jaren tussen Eredivisie en Eerste Divisie.

De wedstrijd kon niet slechter starten voor de bezoekers die al in de openingsminuten op achterstand kwamen. De motivatie ondanks het vroege tegendoelpunt was duidelijk zichtbaar en werd op het kwartier beloond. Csaba Horváth bracht de stand terug in evenwicht na een assist van Richard Knopper (foto). Sparta Rotterdam voetbalde lamlendig en kon niet voorkomen dat de promovendus nog voor de rust tot 1-3 uitliep.

Na de uitsluiting van Aleksandar Rankovic op het uur kreeg de thuisploeg de kans om het wedstrijdbeeld te keren. Sparta leek even terug te komen dankzij de aansluitingstreffer van Yuri Rose. De Spartaanse aanvalsgolf was van korte duur. ADO Den Haag reorganiseerde zich sterk na de numerieke minderheid en liep andermaal twee doelpunten uit. In de slotfase diepte de bezoekers de score nog verder uit via aanvaller Fabio Caracciolo. 2-5 was de oververdiende eindscore.