Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Euroborg Stadion Groningen
Paulo Henrique zet flater Vandenbussche recht
Jimmy Wouters

Heerenveen mag zich de koning van het noorden noemen. De Friezen wonnen zondag met 2-3 in de Euroborg van FC Groningen. De winnende treffer viel diep in blessuretijd en komt op naam van Paulo Henrique.

Groningen en Heerenveen maakten er een boeiende en zwaarbevochten derby van. Er was erg veel strijdlust en dat ging ten koste van mooi voetbal.

In de twaalfde minuut kwam Heerenveen met een geluk op voorsprong. Roy Beerens ging in de zestien heel erg snel liggen en scheidsrechter Blom wees resoluut naar de stip. Pranjic nam het geschenk in ontvangst en schoot zijn ploeg op voorsprong.

FC Groningen ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg probeerde op wilskracht op gelijke hoogte te komen, maar slordigheden zorgden voor weinig doelgevaar. Kort na rust kwam de thuisploeg dan toch op 1-1. Na een warrelige fase plaatste Garcia het leer mooi voorbij Vandenbussche.

Een kwartier voor tijd leek Smarason, na dom balverlies van Metaj, Heerenveen naar de overwinning te schieten. Groningen gaf zich echter niet gewonnen en kwam in de toegevoegde tijd alsnog langszij. Vandenbussche grabbelde volledig mis, waardoor Granqvist eenvoudig de gelijkmaker kon binnentikken.

De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, maar in de 96ste minuut sloeg Heerenveen alsnog toe. Uit een hoekschop kon Paulo Henrique van dichtbij zijn ploeg de drie punten schenken.

Dankzij deze zege passeert Heerenveen FC Groningen op de ranglijst en mag het als nummer zes de winterstop ingaan.