Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Gelredome
Ajax is helemaal de weg kwijt
Jimmy Wouters

Ajax mag de landstitel helemaal uit zijn hoofd zetten. De Amsterdammers liepen namelijk bij Vitesse een pijnlijke 4-1 nederlaag op. Hierdoor ziet de ploeg leider AZ met 14 punten weglopen.

Ajax leed in Arnhem al zijn derde nederlaag in vier duels en mocht zich gelukkig prijzen dat het slechts 4-1 werd.

Vitesse begon furieus aan het duel en Lasse Nilsson opende al na zeven minuten de score. Vitesse bleef baas, maar op het kwartier maakte Luis Suarez uit het niets met een kopbal de gelijkmaker.

De Amsterdamse defensie bleef knoeien en vlak voor rust liep het dan helemaal fout. Met een prachtige krul bracht Dalibor Stefanovic zijn ploeg na veertig minuten verdiend terug op voorsprong. Nauwelijks drie minuten later kon Lasse Nilsson van dichtbij de de 3-1 op het bord tikken.

Van Basten probeerde met aanvallende wissels het tij nog te keren, maar Vitesse bleef heer en meester. De thuisploeg kreeg een hoop kansen terwijl Ajax helemaal kopje onder ging. Gelukkig voor de Amsterdammers wist enkel Van Wolsfwinkel te scoren waardoor hen een schamelijke afgang nog enigszins bespaard bleef.

Door de derde zege op rij wipt Vitesse naar de elfde stek en lijken de degradatiezorgen weg te zijn. Bij Ajax zal het daarentegen alleen maar onrustiger worden. (AN)