Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Amsterdam ArenA
Vermaelen beslissend in klassieker
Philippe Crols

Ajax heeft enkele mindere prestaties kunnen doorspoelen met een zege in de klassieker tegen Feyenoord. Onze landgenoot Thomas Vermaelen was de maker van het eerste Amsterdamse doelpunt. Urby Emanuelson scoorde laat in de partij de 2-0.

De eerste helft was niet bepaald hoogstaand. De Amsterdammers toonden iets meer wil om te winnen en kregen naarmate de eerste periode vorderde een paar kansen. Henk Timmer had een antwoord op doelpogingen van Urby Emanuelson en Luis Suarez. Thomas Vermaelen (foto) kreeg voor rust ook nog een kopkans, maar zijn inzet ging over. Feyenoord liet zich eigenlijk niet zien in de eerste periode. De 0-0-ruststand was niet echt onlogisch.

Kort na rust klommen de Amsterdammers wel op voorsprong. Vermaelen kon van dichtbij een vrijschop van Kennedy Bakircioglu in doel werken. Het verzet van Feyenoord leek gebroken. De ingevallen Leonardo deed de Rotterdammers bijzonder veel pijn, maar hij kon het verlossende doelpunt niet maken. Ook Vurnon Anita maakte het niet af. Zijn afgeweken schot belandde tegen de paal. Luis Suarez en Urby Emanuelson waren eveneens dicht bij een tweede treffer. De 2-0 viel pas helemaal op het einde. Nadat Dwight Tiendalli rood kreeg, bediende Suarez ploegmaat Emanuelson. Hij legde de eindstand vast.

Jan Vertonghen ontbrak bij Ajax. Hij is geblesseerd.