Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Zuiderpark
ADO geraakt niet verbij NAC Breda
Jimmy Wouters

ADO Den Haag en NAC Breda hebben zaterdagavond 1-1 gelijk gespeeld. Met dit resultaat waren vooral de bezoekers tevreden aangezien ADO tal van kansen heeft laten liggen.

In een gelijkopgaande eerste helft was het NAC Breda dat de score wist te openen. Na 21 minuten belandde de bal na een warrige fase via het hoofd van Nourdin Boukhari in doel.

In de tweede helft voerde ADO het tempo op en kreeg de residentieclub tal van goede mogelijkheden. Nadat Buijs zijn gelijkmaker afgekeurd zag worden, wist Rick Hoogendorp in de 71ste minuut dan toch te scoren. Het was meteen het honderste eredivisiedoelpunt voor de 33-jarige spits.

Na de gelijkmaker bleef ADO de druk aanhouden en werd de Bredase verdediging enkele keren serieus aan het wankelen gebracht. De beste kans was nog voor Powel. Maar omdat zijn poging tot niets uitdraaide, moest ADO noodgedwongen tevreden zijn met een punt.

Dankzij dit gelijke spel staat ADO nu veertiende, maar telt het evenveel punten als nummer vijftien Heracles. NAC staat ondanks de zware blessurelast achtste. (AN)