Datum: 07/03/2009 19:30
Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Elm straft rode kaarten genadeloos af
Jimmy Wouters
| 0 reacties
Elm straft rode kaarten genadeloos af

Heerenveen heeft de zwaarbevochten derby van het Noorden gewonnen. De Friezen wonnen in eigen huis met 2-1 van FC Groningen dankzij een laat doelpunt van Viktor Elm.

Het was bij vlagen een spijkerhard duel met zeer veel overtredingen. Zo trok scheidsrechter Wegereef in het eerste half uur maar liefst vijf gele kaarten waaronder twee voor Meerdink waardoor FC Groningen meer dan een uur met tien man moest spelen. Door de vele fouten en harde duels kwam de wedstrijd nooit echt op gang.

Na een uur spelen kon Heerenveen pas profiteren van de man-meer-situatie. Met een fraai schot maakte Christian Grindheim er 1-0 van. Heerenveen kroop vervolgens terug en Groningen profiteerde hiervan. Tien minuten na het openingsdoelpunt hingen de bordjes alweer in evenwicht nadat Holla een voorzet van Stenman in doel kopte.

FC Groningen moest in de slotfase nog met negen man verder nadat ook Garcia voor de tweede maal geel zag. De bezoekers leken weg te komen met een punt, maar in de absolute slotminuut wist Viktor Elm doelman Luciano voor de tweede keer te passeren en zo zijn ploeg drie punten te bezorgen. (AN)

Herbeleef Heerenveen - FC Groningen