necNEC
wilWillem II
Datum: 21/03/2009 18:45
Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: De Goffert
Paal en lat houden NEC in bedwang
Jimmy Wouters
| 0 reacties
Paal en lat houden NEC in bedwang

NEC is er niet in geslaagd te winnen van Willem II. De Nijmegenaren waren de hele wedstrijd de betere, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met een scoreloos gelijkspel.

De wedstrijd tussen NEC en Willem II was er eentje om snel te vergeten. Nochtans begon de partij evenwichtig en kregen beide ploegen wat kansen. Willem II zakte echter al snel terug waardoor enkel NEC voor dreiging zorgde. De beste kans was voor Ntibanzonkiza. Oog in oog met doelman Aerts faalde de snelle aanvaller onbegrijpelijk. 

De tweede helft was er eentje van een bedroeflijk niveau. NEC zocht wel naar openingen, maar vond ze niet, terwijl Willem II zich enkel toespitste op verdedigen. Toch was de thuisploeg nog dicht bij de overwinning. Het schot van Rommedahl trof echter de paal en de knappe uithaal van Sibum strandde op de lat. 

Willem II pakt met dit resultaat een erg belangrijk punt in de strijd tegen de degradatie. De Tilburgers staan met 29 punten voorlopig twaalde. NEC staat drie plekken hoger op positie negen. (AN)
Herbeleef NEC - Willem II