Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Willem II Stadion
Brabantse derby is een prooi voor Willem II
Jimmy Wouters

Willem II is de overwinnaar geworden van de Brabantse derby. De Tilburgers versloegen in eigen huis de buren uit Breda met 2-0.

NAC begon de partij echter uitstekend, maar de kopbal van Amoah strandde tegen de paal en ook Lurling was dicht bij een doelpunt.

Na 26 minuten kantelde de wedstrijd nadat Gorter in het strafschopgebied Boutahar tegen de grond werkte. De verdediger kreeg rood, maar de toegekende penalty werd over geschoten door Swinkels.

Met tien man kreeg NAC het moeilijk, maar het duurde tot op het uur voor Zijler de score kon openen. Vier minuten later moest Tim Gilissen met een tweede gele kaart van het veld, waardoor NAC tot negen herleid werd.

De zege kon Willem II nu moeilijk nog ontsnappen. Het duurde tot kort voor tijd alvorens Mourad alle spanning wegnam door de 2-0-eindstand op het bord te zetten.

Willem II boekte zo een belangrijke overwinning en komt op die manier op een elfde plaats te staan. NAC blijft zevende.