Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Amsterdam ArenA
Ajax vernedert Feyenoord
Anthony Van der Planken

Ajax heeft Feyenoord een zware nederlaag toegediend. De Amsterdammers klopten hun aartsrivaal thuis met 5-1. Feyenoord eindigde de match met negen man.

Ajax -met Belgen Alderweireld en Vertonghen 90 minuten op het veld- was in de eerste helft de betere ploeg en kwam op slag van rust verdiend op voorsprong. Pantelic bracht de bal tot bij De Zeeuw, die de 1-0 in het mandje legde. Ajax was eerder wel goed weggekomen toen Ron Vlaar een bal op de paal trapte.

Een minuut na de 1-0 kreeg Feyenoord een nieuwe klap te incasseren. Babovic kreeg rood omdat hij in een duel met Vertonghen de elleboog gebruikte.

Met tien man moest Feyenoord de wedstrijd definitief aan Ajax laten. De Amsterdammers liepen vlak na de pauze al 2-0 uit dankzij een knap schot van Emanuelson. Op het uur tekende Van der Wiel zelfs voor de 3-0.

Landzaat kon nog milderen met een leuk lobje, maar in de slotfase werd het toch nog 5-1 na doelpunten van De Zeeuw en Suarez. Die laatste scoorde vanop de strafschopstip, nadat keeper Van Dijk hem in de zestien had neergemaaid. Van Dijk bekocht dat trouwens met rood, waardoor Feyenoord de partij met negen man eindigde.

Ajax blijft zo in het spoor van Twente en PSV, terwijl Feyenoord de rol moet lossen. De Rotterdammers staan dan wel vierde, de kloof met leider Twente bedraagt wel al negen punten.