feyFeyenoord
ajaAjax
Datum: 31/01/2010 12:30
Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: De Kuip
Ajax en Feyenoord delen de punten
Gert-Jan Weyters
| 0 reacties
Ajax en Feyenoord delen de punten
Foto: © SC

De klassieker tussen Feyenoord en Ajax leverde geen winnaar op. Feyenoord was de betere ploeg, maar moest wel een voorsprong ongedaan maken.

De supporters van Feyenoord gingen met gemengde gevoelens terug naar huis. Feyenoord was de betere ploeg, maar moet tevreden zijn met een puntje.

Ajax was in de eerste helft aanvallend onmondig, maar scoorde bij een eerste kans meteen. Onnodig balverlies in de Rotterdamse defensie zorgde ervoor dat Demy de Zeeuw een aanval kon opzetten met Dennis Rommedahl. De Zeeuw zette vervolgens Pantelic vrij, die van dichtbij de mooie aanval kon bekronen.

De thuisploeg was niet aangeslagen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Door de drang naar voren kon Luis Suarez tot tweemaal toe de wedstrijd beslissen, maar de afwerking was ondermaats.

Net toen Ajax de wedstrijd onder controle leek te krijgen maakte Feyenoord de verdiende gelijkmaker. Urby Emanuelson en Maarten Stekelenburg communiceerden niet goed  waarna Emanuelson de bal opzij legde. Stekelenburg werd verrast en Georgino Wijnaldum kwam als eerste bij de bal: 1-1 en meteen de eindstand.
Herbeleef Feyenoord - Ajax