Speeldag: Supercup
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Martens helpt AZ aan Nederlandse Supercup
Anthony Van der Planken

AZ heeft in de Amsterdam ArenA de Nederlandse Supercup veroverd. De landskampioen klopte bekerwinnaar Heerenveen met 5-1. Ook Maarten Martens stond aan het kanon.

Na nauwelijks een halfuur stond het al 0-3. Doelman Kenny Steppe moest ballen van Holman, El Hamdaoui en Maarten Martens uit zijn netten vissen. Heerenveen, nog steeds geleid door Trond Sollied, moest zo met een drievoudige achterstand de kleedkamers in.

In de tweede helft scoorde AZ nog twee keer. Beide doelpunten waren van de voet van Lens. Papadopulos kon de eer van Heerenveen nog redden, maar verder dan de 1-5 geraakten de Friezen niet.

Bij AZ stonden Pocognoli en Martens de hele wedstrijd op het veld. De net uit blessure teruggekeerde Dembélé mocht in de tweede helft invallen. Bij Heerenveen stond Steppe in doel.