Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: De Koel
Ajax kan eindelijk nog eens winnen

Ajax heeft na drie wedstrijden zonder overwinning nog eens kunnen winnen. Het won met 0-2 van VVV-Venlo. Daardoor pakt de ploeg weer de derde plaats en heeft nog drie punten achterstand op PSV en FC Twente.

Ajax begon zwak aan de partij en kwam twee keer goed weg toen Stekelenburg pogingen van Nkume en Boymans wist te keren. Ook Ajax kreeg een goede kans via Sulejmani, maar die miste. Een kans voor Venlo te na gelaten, was dat het ongeveer voor de eerste helft.

Het was wachten tot invaller Mido de score opende na een uur. Hij kon van dichtbij binnentrappen. Acht minuten later besliste Sulejmani de partij. Hij liep zich goed vrij na een een-twee met Mounir El Hamdaoui en passeerde Begois uit een moeilijke hoek.