Speeldag: Speeldag 10
Stadion: De Kuip
Gelijkspel in klassieker Feyenoord-Ajax
Sander De Graeve

De klassieker tussen Feyenoord en Ajax eindigde in een 2-2 gelijkspel. De goals waren van Eriksen en De Jong namens Ajax, Boëtius en Pellé scoorden voor Feyenoord. Moisander van Ajax kreeg in de tweede helft een tweede gele kaart.

Eriksen zette Ajax al snel op een 0-1 voorsprong. De Deen werkte een pass van Ryan Babel goed af. Tien minuten later kon de jonge Jean-Paul Boëtius gelijkmaken. Immers trapte naast de bal op een voorzet van Verhoek. Boëtius stond moederziel alleen aan de tweede paal en kon simpel binnentikken.

Ajax scoorde ook na de rust een snel doelpunt. Eriksen gaf de assist voor het doelpunt van De Jong. Na 75 minuten moest Ajax met tien man verder. Moisander pakte een tweede gele kaart. Feyenoord zette alles op alles om gelijk te maken. In de allerlaatste minuut lukte dat ook. Pellé controleerde een bal op de dij en knalde erg mooi uit de draai binnen.

De match eindigde zo op 2-2. Toby Alderweireld speelde de volledige 90 minuten voor Ajax.