Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: De Goffert
Feyenoord wint overtuigend

Feyenoord heeft NEC Nijmegen opzij gezet. In het Goffertstadion werd het 0-3 voor de Rotterdammers, die zo terug op drie punten van leider PSV komen in de stand. NEC blijft sowieso op de zevende plaats hangen.

Al na tien minuten was het voor de eerste keer raak voor Feyenoord, toen Boëtius op aangeven van Vilhena de 0-1 maakte. Dat ook Graziano Pellè zijn doelpuntje ging meepakken, leek in de sterren te staan geschreven. Vijf minuten voor de rust zorgde hij effectief voor een verdubbeling van de voorsprong.

De Italiaan schonk Boëtius in de slotfase nog een tweede doelpunt aan op een schoteltje, waardoor er een 0-3 eindstand op het scorebord stond. Feyenoord komt door de overwinning terug op plek drie, met drie punten achterstand op PSV en een puntje minder dan Ajax.