Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
Ajax wint topper op het veld van PSV en loopt uit in de stand

Ajax is de absolute winnaar van het weekend in Nederland. Het won de topper van PSV met 2-3 en zag de andere achtervolgers Vitesse en Feyenoord beiden punten verliezen. De kloof tussen Ajax en eerste achtervolger Vitesse is nu vijf punten.

Ajax kwam in het Philips Stadion na een halfuur op voorsprong dankzij Sigthorsson, maar nog voor de rust had Lens de bordjes terug in evenwicht gehangen.

Na de koffie bleef de leider aandringen en dat leidde al snel tot een voorsprong via Eriksen. Voor de tweede keer in evenveel helften kon Lens de achterstand ongedaan maken. Even leken beide teams zich te kunnen verzoenen met een gelijkspel, maar een kwartier voor tijd was het toch raak voor de bezoekers: Eriksen bediende Boerrigter en die zorgde voor de volle buit voor Ajax.

De Amsterdammers hebben nu vijf punten voorsprong op eerste achtervolger Vitesse. PSV volgt samen met Feyenoord op zes eenheden.