Kezman op weg naar 100

Kezman op weg naar 100
Foto: © SC

Mateja Kezman en doelpunten maken is één, dat werd de afgelopen jaren wel duidelijk. De aanvaller van PSV kan na drie seizoenen in Eindhoven een record neerzetten. De spits heeft nu 97 keer gescoord in officiële duels. Nog drie te gaan.

Zaterdag speelt PSV tegen FC Utrecht. Utrecht mag een gewilde tegenstander van Kezman genoemd worden. Tegen de Domstedelingen scoorde hij al maarliefst negen maal. Ook tegen SC Heerenveen vond hij vaak het net.

Zijn eerste seizoen bij PSV was nog geen succes. Er werd getwijfeld of de hoge transfersom de onbekende spits wel waardig was. Kezman scoorde zelden en moest erg wennen. Twee seizoenen geleden brak hij echter helemaal door.

Vorig seizoen was het hoogtepunt in de loopbaan van de 24-jarige Kezman. De goaltjesdief won de zilveren schoen. Ook werd hij topscorer in de Nederlandse Holland Casino Eredivisie.

Ook dit seizoen is hij weer op schot. Na drie wedstrijden heeft hij al vijf doelpunten gescoord. Kezman zelf zegt niet aan het getal te denken. 'Het is niet zo dat we bovenaan staan. We hebben al twee punten verspeeld. Het is mooi meegenomen dat ik scoor, maar het gaat er vooral om dat PSV wint.'
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties