Aarst doet Molde de das om

Op de 20e speeldag in de Tippeligaen, de Noorse eerste klasse, heeft Tromsø in extremis gewonnen van Molde. Het enige doelpunt in deze furieuze wedstrijd werd in de blessuretijd vanop de stip gescoord door niemand minder dan Ole-Martin Aarst. Het was het tweede doelpunt van het seizoen voor de Noor die Standard opnieuw voor zijn vaderland inruilde. Meteen ook een belangrijk doelpunt voor Tromsø, dat in degradatiegevaar verkeert. Molde eindigde de wedstrijd met negen, nadat Olafur Stigsson in de 62e minuut tegen zijn tweede geel aankeek, en Daniel Berg Hestad rood kreeg toen hij al te hevig protesteerde na zijn fout op Peter Kovacs, die tot de penalty en het doelpunt leidde. Odd Berg, trainer van Molde, was achteraf niet te spreken over scheidsrechter Øvrebø: '91 minuten lang houden we stand, en dan wordt de wedstrijd alsnog beslist door een schandalige arbitrage. De scheidsrechter moet de wedstrijd leiden, niet beslissen. Tromsø moet maar zien te overleven in de competitie zonder hulp van de scheidsrechter.'

Leider Rosenborg won met 3-1 van Odd-Grenland, en staat nu al 14 punten voor op Bodø/Glimt, dat bij VÃ¥lerenga niet verder kwam dan een 1-1-gelijkspel. De doelpunten van Rosenborg werden gescoord door Harald Martin Brattbakk (2 goals) en Frode Johnsen, de nummers één en twee in de Noorse topschutterslijst. Sebastian Henriksson scoorde tegen voor Odd-Grenland.