Van der Vaart kampt met vormcrisis

Van der Vaart kampt met vormcrisis
Foto: © SC

Ronald Koeman zei afgelopen vrijdag tegen Infostrada Sports dat hij niet tevreden is over het spel van zijn 20-jarige vice-aanvoerder Rafael van der Vaart. Volgens Ajax-coach kampt de international met een zware vormcrisis.

Van der Vaart was de afgelopen seizoen, vooral vorig seizoen, erg belangrijk voor Ajax. De middenvelder werd, ondanks zijn blessures, topscorer van de Amsterdammers en was ook in Europa een aantal maal belangrijk. Dit seizoen wil het echt niet lukken met Van der Vaart. De Beverwijk heeft al weken te kampen met een vormcrisis.

'Het is duidelijk dat hij nog niet het niveau haalt dat we van hem gewend zijn', zo zei oefenmeester Koeman. Hij is toch een speler met veel scorend vermogen. Dit jaar heeft hij nog geen enkele goal gemaakt. Dat zal wel meespelen. Volgens diverse media is zijn relatie met soapster Sylvie Meis de oorzaak.

Koeman denkt daar echter anders over. 'Het allerbelangrijkste is hoe een jonge speler daar zelf mee omgaat. Wij hebben niet het idee dat hij vier keer per week allerlei feestjes afloopt. In die richting moet het dusniet gezocht worden', aldus de Zaandammer afgelopen vrijdag
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties