Cappellen - Wevelgem 3-0

Cappellen haalde in zijn laatste drie wedstrijden negen punten en mag stilaan naar boven beginnen kijken. Wevelgem mocht zich na afloop gelukkig prijzen dat het bij 3-0 bleef in het Louis Lucasstadion.

De wedstrijd begon aangenaam met voor beide ploeg een kans. Wevelgem was de betere ploeg in het openingskwartier, maar de thuisploeg nam gaandeweg het initiatief over. Doelman Deryckere kon zich in de eerste helft verschillende malen onderscheiden op pogingen van Schoenmaekers. Severeyns kopte op de paal en een doelpunt van Schoenmaekers werd afgekeurd. Rombouts kopte nog eens op Deryckere en aan de overzijde werd Lauwrys getst door Santos-Gomes.

Na de rust leken de bezoekers het evenwicht te herstellen, maar toen Devic Severeyns wegstuurde kon de ex-international de score openen. Niet veel later werd de doorgebroken Schoenmaekers foutief gehaakt door Benhaddouche die rood kreeg. Severeyns zette de elfmeter om en de buit was binnen. In de slotfase had Schoenmaekers nog enkele goede mogelijkheden, maar uiteindelijk was het Ocak die de eindscore vastlegde.

Het tweede doelpunt van Severeyns zette overigens menig toeschouwer op het verkeerde been. Normaal is Kortland immers de vaste strafschopnemer en de Nederlander legde ook de bal klaar, maar het was Severeyns die de bal binnen schoot. 'Afgelopen nacht droomde ik dat ik een strafschop zou missen. Ik was dan ook niet helemaal zeker toen ik de bal neerlegde. Daarom tikte ik Severeyns even aan en hij wist zo dat hij de bal moest geven. Daardoor was doelman Deryckere natuurlijk ook verrast', aldus Copain Kortland.