Dortmund-Leverkusen topper in Bundesliga

Dortmund-Leverkusen topper in Bundesliga
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Duitsland wordt dit weekend de 13e speeldag van de Bundesliga afgewerkt. Grote affiche is het zaterdagduel tussen Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen. Dortmund won dit seizoen totnogtoe al zijn thuiswedstrijden, en hoopt zaterdag uiteraard op een vervolg van deze serie. Dit zal echter opnieuw moeten gebeuren zonder een hele rij geblesseerden. Trainer Sammer hoopt echter op de beschikbaarheid van Tomasz Rosicky en Flavio Conceicao. De Tsjechische spelmaker trainde niet voluit, maar beweert zelf speelklaar te zijn. De Braziliaanse middenvelder kon de laatste training wel volledig afwerken en maakt morgen normaal gezien zijn comeback. Aanvaller Ewerthon valt waarschijnlijk dan weer uit met een voetblessure.
Bij Leverkusen moet Dimitar Berbatov plaatsnemen op de bank. De Bulgaarse spits kon gedurende anderhalve week niet trainen wegens een dijblessure en zal dus genoegen moeten nemen met een invallersrol. Ook de inzetbaarheid van Yildiray Basturk is nog steerds zeer twijfelachtig. De kleine Turk kampt met rugproblemen, waardoor hij eerder deze week al verstek moets laten gaan voor het EK-barrageduel tussen Turkije en Letland.

Leider Stuttgart krijgt met Hannover een op papier makkelijke tegenstander over de vloer. Stuttgart is nog steeds ongeslagen en kan mits puntenverlies van Leverkusen in Dortmund verder uitlopen. Voor Hannover-coach Ralf Rangnick is het een weerzien met zijn oude werkgever, die hem een aantal jaar geleden aan de deur zette.

In het Beierse Olympiastadion vindt de stadsderby tussen Bayern München en 1860 München plaats. De kampioen moet het zonder Sebastian Deisler stellen, die kampt met een depressie. De middenvelder zou echter volgens Florian Holsboer, de behandelende arts, goede vorderingen maken. Ze Roberto en Santa Cruz zullen bij Bayern evenmin in de basis staan. Beide Zuid-Amerikanen werkten eerder deze week een interland af en beginnen op de bank.

In de overige zaterdagwedstrijden ontvangt Schalke Hansa Rostock, reist Mönchengladbach naar Wolfsburg, krijgt Bremen Bochum over de vloer en moet Hamburg aan de slag bij FC Keulen. Zondag treedt Hertha Berlijn aan in Kaiserslautern en geeft Freiburg Frankfurt partij.

BUNDESLIGA, 13e speeldag:

Zaterdag 22-11, 15.30u:
Wolfsburg - Mönchengadbach
VfB Stuttgart - Hannover
Werder Bremen - Bochum
FC Keulen - SV Hamburg
1860 München - Bayern München
Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen
Schalke - Hansa Rostock

Zondag 23-11, 17.30u:
Kaiserslautern - Hertha Berlijn
Freiburg - Frankfurt
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties