RKC en Groningen in balans

RKC Waalwijk heeft de gehoopte ommekeer tegen FC Groningen slechts deels kunnen bewerkstellen. Na drie nederlagen volgde er een 1-1 tegen FC Groningen. De van een knieblessure teruggekeerde Virgilio Teixeira maakte 1-0, maar Arvid Smit zorgde met een doelpunt in zijn 50ste Eredivisieduel voor de puntendeling.

De Waalwijkers begonnen met Iwan Redan, Jason Oost en Gabor Torma op de bank, terwijl Rick Hoogendorp nog een schorsing uitzat. In de aanval had trainer Martin Jol verrassend Khalid Boulahrouz opgesteld. Al na acht minuten had die variant in de opstelling succes toen Said Boutahar de bal uit een hoekschop op het hoofd van Teixeira legde. De verdediger kopte zijn ploeg naar 1-0. Groningen, waar de geblesseerde Regillio Vrede nog ontbrak, kon in de eerste helft weinig terugdoen. Na rust was het Smit die in de 57ste minuut de gelijkmaker fabriceerde voor Groningen. RKC moest zodoende genoegen nemen met één punt, waar het er drie had kunnen hebben. De Waalwijkers waren sterker, maar verzuimden de kansen te benutten.