Wedstrijdverslagen Premiership 22-11-03

Wedstrijdverslagen Premiership 22-11-03
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Arsenal, Chelsea en Man Utd hebben elk hun duel van de dertiende speeldag gewonnen. De top 3 blijft dus ongewijzigd. Onderaan raakt Leeds steeds meer in de problemen na een nieuwe nederlaag.

Leider Arsenal won vlot in birmingham met 0-3. De bezoekers kwamen nooit in problemen in een match met weinig kansen, maar wel drie doelpunten. Freddie Ljungberg, Dennis Bergkamp en Robert Pires bezorgden de Gunners de zege. Hierdoor is Arsenal al dertien weken ongeslagen sinds het seizoensbegin. Dat is een nieuw record voor de Premier League.

Toch blijft de voorsprong van Arsenal klein. Eerste achtervolger Chelsea won tegen Southampton in een match met weinig doelgevaar. Verdediger Mario Melchiot scoorde het enige doelpunt. Laat in de wedstrijd hadden Kevin Phillips en Fabrice Fernandes nog kansen om Southampton op gelijke hoogte te brengen, maar Chelsea kon de 0-1 op het bord houden. Ze volgen nog steeds op één punt van hun Londense buren.

Nog één punt minder heeft Manchester United. United won met 2-1 tegen Blackburn. Ruud van Nistelrooy en Kleberson brachten de thuisploeg 2-0 voor, maar Blackburn kwam via Emerton terug in de wedstrijd. In een nerveuze slotfase kwamen de bezoekers nog dicht bij de gelijkmaker, maar Man Utd hield de drie punten thuis.

Kevin Davies en Stelios Giannakopoulos duwden Leeds een beetje dieper in de put. Hun doelpunten leverden Bolton drie punten op tegen de laatste in de stand. Al na een kwartier was het 0-2. Leeds United zit nog steeds zonder manager en lijkt steeds meer op drift.

Ook Liverpool blijft op de sukkel. Een scoreloos gelijkspel in Middlesbrough helpt de Reds niets verder. De beide defensies waren heel sterk in deze wedstrijd. Voor thuisploeg Middlesbrough is dit de vierde keer op rij dat ze de nul houden. Liverpool kon nooit echt aanspraak maken op meer dan een punt. Bij Liverpool stond Kirkland terug in doel en zat Dudek op de bank. Ook linksback Traore lijkt zijn stek in het elftal te hebben veroverd.

In Newcastle-Manchester City vielen de doelpunten in de tweede helft. Ameobi en twee keer Shearer scoorden voor de Magpies. Bij City speelden Anelka en Fowler nog eens samen, maar ze konden niet scoren.

Everton ging vlot voorbij Wolves. Oude bekende Thomas Radzinski en Kevin Kilbane bezorgden Everton de zege. Na twintig minuten was het al 2-0, en deze voorsprong kwam nooit in gevaar.

Het degradatieduel tussen Leicester City en Charlton leverde een gelijkspel op. Voor Leicester scoorde Les Ferdinand. Paolo di Canio mocht vanop de stip de 1-1 op het bord brengen na een controversiële strafschopfase. Hierop dreigde het duel even uit de hand te lopen, maar nadat Di Canio gewisseld werd, werd het terug iets rustiger.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties