Roma blikt Bologna in

AS Roma heeft sterk uitgepakt op de 10de speeldag van de Serie A: het ging in Bologna winnen met 0-4. Na 10 speeldagen hebben de Romeinen nog altijd maar 3 tegendoelpunten. Kapitein Totti zette de Giallorossi op de goede weg, hij scoorde na 16 minuten. Montella verdubbelde de voorsprong na 33 minuten en 5 minuten later bezegelde Panucci het lot van de thuisploeg. In een overbodige tweede helft wist enfant terrible Cassano de score nog op te drijven: 0-4.
De buren van Lazio konden ook winnen, in het eigen Olimpico won het met 3-1 van Perugia na een tumultueuze wedstrijd. In de blessuretijd van de 1e helft had Stankovic de thuisploeg op voorsprong gebracht maar na de rust liep de wedstrijd volledig uit de hand. Grosso bracht in de 62e minuut de stand in evenwicht maar 9 minuten later moesten de bezoekers met 10 verder na rood voor Diamoutene. Een opstootje in de 84e minuut zorgde voor meer rode kaarten: Conceicao van Lazio en Ignoffo van Perugia mochten gaan douchen. Trainer Cosmi was niet tevreden met de spelleiding en liet dat duidelijk horen. Toen Corradi 3 minuten voor tijd de 2-1 scoorde en Cosmi bleef kabaal maken, vond scheidsrechter Bolognino het welletjes: hij stuurde de Perugiatrainer naar de tribunes. In de blessuretijd kreeg ook Di Loreto een rood karton, zodat Perugia de match met zijn achten beëindigde, en Inzaghi besliste met een lob de wedstrijd helemaal: 3-1
Rode lantaarn Empoli zorgde voor de verrassing door Parma met 1-0 huiswaarts te zenden, Foggia scoorde de winning goal in de blessuretijd. Zo geeft Empoli de rode lantaarn door aan Ancona.
Dat Ancona hield het bij 1-1 tegen Brescia. Na 5 minuten gaf Roberto Baggio zijn ploeg de leiding maar met een mooie omhaal zorgde Berretta in de 60e minuut voor een puntendeling.
Ook Udinese en Siena hielden het op 1-1. Fava Passaro scoorde al zijn 6de van het seizoen maar Tore Andre Flo scoorde tegen voor Siena.
Lecce - Sampdoria eindigde zoals het begon: 0-0.
Vanavond moet Milan winnen bij Chievo als het niet te veel terrein wil verliezen op Juventus.