Baggio stopt aan einde seizoen

Baggio stopt aan einde seizoen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roberto Baggio, 'De Goddelijke Paardenstaart', hangt aan het einde van het seizoen zijn schoenen aan de haak. Dat maakte hij bekend aan een lokale televisiezender. Baggio, een overtuigd boeddhist, was één van de beste voetballers van de laatste 10 jaar.

De nu 36-jarige Baggio debuteerde met Vicenza in de Serie C1, daarna verhuisde hij naar Fiorentina waar zijn ster begon te rijzen. In Firenze werd hij gedurende 5 seizoenen één van de beste Italiaanse voetballers en vooral immens populair. Groot was de verontwaardiging van de Fiorentinafans dan ook toen hij in 1990 naar 'grote vijand' Juventus verkaste, na het ongelukkig verlopen WK in eigen land, waar Baggio het mooiste doelpunt van het toernooi maakte, maar de Azzurri niet verder kwamen dan een 3e plaats.

Met Juventus behaalde Baggio zijn grootste successen. Hij veroverde een Uefacup, een titel en een Italiaanse beker en won in 1993 de Gouden Bal. Ook zijn grootste ontgoocheling liep hij toen op: praktisch in zijn eentje bracht hij de Azzurri naar de finale van het WK '94, maar in die finale was hij geblesseerd en miste hij de beslissende strafschop. Na 5 seizoenen in Turijn verhuisde Baggio naar AC Milan, zonder succes. Via Bologna en Inter, kwam hij uiteindelijk bij Brescia terecht, waar hij opnieuw als in zijn grootste dagen acteerde. Maandenlang was er in Italië een discussie aan de gang of Baggio niet mee moest naar het WK 2002. Bondscoach Trapattoni besliste van niet maar die beslissing werd op heel veel kritiek onthaald.

Roberto Baggio speelde in de Serie A 435 wedstrijden op 18 seizoenen en scoorde 196 keer. Met de nationale ploeg scoorde Baggio 27 keer in 55 wedstrijden, waarmee hij 4e is in de all-time topscorerslijst van de Azzurri.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties