Krijgt Ajax-aanhang toch huldiging?

Krijgt Ajax-aanhang toch huldiging?
Foto: © SC

Ajax staat op een zucht van een nieuwe titel. De Amsterdammers tellen met nog 4 matchen voor de boeg 8 punten voorsprong op dichtste concurrent PSV. Maar de incidenten vorige week na de wedstrijd tussen Jong Ajax en Jong Feyenoord zorgen voor een serieuze smet op de Amsterdamse club. Een 40-tal Ajax-'supporters' stormde na afloop van die wedstrijd toen het veld op en vielen de spelers van Jong Feyenoord aan. Enkelen moesten toen zelfs naar het ziekenhuis gevoerd worden.

Naar aanleiding van die rellen weigerde burgemeester Van der Horst een eventuele kampioenenhuldiging op het Leidseplein te laten doorgaan. Van der Horst wil de zaak nog eens herbekijken en overweegt wel een huldiging te laten plaats vinden als de namen van onruststokers worden doorgegeven. De bal ligt dus in het kamp van Ajax en zijn supporters als ze hun titel op een eervolle manier willen vieren.

Algemeen directeur Arie van Eijden is niet te spreken over deze regeling. Hij vindt het ongehoord dat dit bericht de wereld wordt ingestuurd zonder enige inspraak van de club zelf. Volgens Van Eijden weet men binnen de club ook niet wie de daders zijn en wacht men de resultaten van het onderzoek af.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties