Analyse Franse clubs in UEFA Cup

Franse clubs in UEFA Cup

Vier Franse clubs traden er vanavond aan in de UEFA Cup; Sochaux, Lille, Auxerre en Châteauroux (L2).

Sochaux ging met 0-5 winnen in Stabaek, nadat het ook in de heenmatch de Noren al had afgetroefd met 4-0. Santos, Zaïri, Ilan (2x) en Mathieu waren de doelpuntenmakers.

Lille moest na de gunstige 2-2 in Shelbourne zorgen dat het vroeg scoorde om min of meer zeker te zijn van kwalificatie. Dat deed het ook toen Acimovic na een kwartier de thuisclub op voorsprong bracht. Tien minuten later verdubbelde Moussilou de score. Het bleef bij 2-0 en Lille stoot dus ook door naar de volgende ronde.

Rune Lange bracht Club Brugge na een kwartier op voorsprong tegen Châteauroux, de Franse tweedeklasser. Brugge had de heenwedstrijd al met 4-0 gewonnen en de terugmatch was dus niet meer dan een formaliteit. Kamel Chafni bracht de Fransen langszij, maar Ivan Gvozdenovic legde in de 29ste minuut de 1-2 eindstand vast. (lees ook: Club Brugge met handrem op naar winst).

Auxerre won met 2-0 van de Denen uit Aalborg. De troepen van Guy Roux hadden in Denemarken 1-1 gelijk gespeeld en al in de vierde minuut scoorde Kalou; 1-0 voor de thuisclub. Net voor tijd maakte Mwaruwari er 2-0 van.

De drie Franse clubs uit de Ligue 1 strijden dus verder in de UEFA Cup. Het moedige Châteauroux ligt eruit en kan zich terug concentreren op de Ligue 2.