Willem II in slotfase voorbij Groningen

J. S.

Willem II heeft vanavond een belangrijke zege behaald, de Tilburgers wonnen met 4-2 tegen FC Groningen.
De thuisploeg kon pas in het laatste kwartier afstand nemen van een hard vechtend Groningen.

Voor rust was Groningen de beste ploeg, de Noorderlingen slaagden er echter niet in op voorsprong te komen. Willem II kwam al vroeg op voorsprong na een doelpunt van Redan, niet veel later zorgde Kristev voor de gelijkmaker. De bezoekers hadden het betere van het spel, maar kwamen niet tot scoren.

Na rust was de ploeg uit Tilburg wat sterker, het kwam dan ook opnieuw op voorsprong via een own-goal van Matthijs. Groningen toonde veerkracht en kort na de 2-1 zorgde Stefano Seedorf voor de 2-2. In het slotkwartier kon de thuisploeg alsnog afstand nemen van Groningen. Victoria en Reuser zorgden met de 3-2 en 4-2 voor een verdiende zege voor Willem II.