Lyon en Lille winnen, Auxerre niet

Lyon en Lille wonnen beiden hun wedstrijd in de Franse Ligue 1. Auxerre wist slechts gelijk te spelen tegen PSG en ziet Lyon en Lille zo verder uitlopen.

Al in de eerste minuut kreeg Wiltord een reuzenkans voor Lyon, maar Casard, de doelman van Strasbourg, kon de bal uit doel houden. Wiltord kreeg vijf minuten later weer een mooie kans, maar de bal ging er niet in. Govou kreeg ook nog enkele kansen, maar ook hij kon niet scoren. In de 35ste minuut kreeg Sidi Keita (Strasbourg) rood na een zware tackle op Caçapa, die het veld afgedragen moest worden. In de 66ste minuut lukte het dan toch voor Lyon. De vervanger van Caçapa, Pierre-Alain Frau, trapte de bal hoog in doel. Het bleef 1-0 in het Stade Gerland. Een oververdiende overwinning voor Lyon dat van de eerste tot de laatste minuut domineerde.

Ook Lille won met 1-0. Al in de 9de minuut kon Stéphane Dumont scoren tegen Saint-Etienne. Hij kon profiteren van het slecht uitverdedigen van Ilunga. Saint-Etienne kon hier niet echt iets tegenover stellen en Lille wint zo dus gemakkelijk deze wedstrijd.

Van de laatste vijf keren dat Auxerre en PSG elkaar troffen in het Stade de l'Abbé-Deschamps, won Auxerre er drie van, de twee andere wedstrijden eindigden op 1-1. Zo was ook de eindscore in deze partij. PSG kwam op voorsprong in de 34ste minuut toen Pedro Pauleta scoorde. Een verdiende 0-1 ruststand want PSG speelde een zeer goede eerste helft. Net voor het uur kon Bonaventure Kalou van dichtbij binnenkoppen en maakte zo de gelijkmaker. Net voor tijd kreeg Vedad Ibisevic (PSG) nog rood. Pierluigi Pieroni mocht weer niet invallen van Guy Roux.

De eerste helft in Bordeaux-Lens kende een mooie spektakelwaarde, maar gescoord werd er niet. Net voor het uur scoorde John Utaka en bracht Lens op voorsprong. Nog geen tien minuten later hingen de scorebordjes terug gelijk. Camel Meriem bezorgde de thuisclub een puntje. Bordeaux domineerde nochtans heel de partij, maar kon niet winnen.

Ajaccio speelde 1-1 gelijk tegen Nantes. De wedstrijd werd in de eerste helft beslecht. Bagayoko bracht de bezoekers op voorsprong na een half uur, maar iets later scoorde Chapuis voor de thuisclub. Ajaccio komt zo weg uit de 'rode zone' en staat nu zeventiende met negen punten.

Metz scoorde tweemaal in de eerste tien minuten van de wedstrijd tegen Bastia. Na vier minuten maakte Sébastien Renouard er 1-0 van en twee minuten later verdubbelde Grégory Leca de score. Metz zette de wedstrijd door deze vroege voorsprong naar zijn hand en won gemakkelijk.

Rode lantaarn FC Istres behaalde een puntje bij Nice. Het bleef 0-0. Enige wapenfeit in de wedstrijd was de rode kaart van Dejan Ilic die twee gele kaarten pakte en dus twintig minuten vroeger het veld mocht verlaten. Bisconti was geschorst en speelde dus niet.

Rennes en Caen hielden elkaar ook in evenwicht. Geen Dufer en Dugardein bij Caen, zij zijn geblesseerd. Ibrahima Faye speelde wel. In de 72ste minuut scoorde Salah Bakour maar vijf minuten voor tijd kon Olivier Monterrubio gelijkmaken.

Marseille-Monaco en Sochaux-Toulouse werden eerder al gespeeld.

In het klassement staat Lyon nog steeds bovenaan met 26 punten. Lille volgt op één punt. Auxerre is derde met 21 punten. Onderaan kruipt Istres een puntje dichterbij Strasbourg.

Frappant: Er werd deze speeldag slechts zestien keer gescoord op tien wedstrijden.