Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Stade Geoffroy Guichard
Saint-Etienne verslaat Nice in extremis

Saint-Etienne heeft op eigen veld een 2-1 overwinning behaald tegen OGC Nice. Pascal Feindouno was de man van de wedstrijd met twee doelpunten. Saint-Etienne behaalde zo haar tweede overwinning van dit seizoen en komt uit de 'rode zone' in het klassement. Het staat nu zeventiende met twaalf punten, drie meer dan Ajaccio, dat op de achttiende stek postvat.

Voor de wedstrijd zei Elie Baup, de trainer van Saint-Etienne dat zijn spelers vooral meer oplettend moesten zijn. "We moeten de ingesteldheid tonen om Saint-Etienne in de Franse hoogste klasse te houden." En zo was het ook. De spelers van Saint-Etienne begonnen geconcentreerd aan de partij maar toch was het Nice dat de eerste kans kreeg. Na vier minuten kon Vahirua een verloren bal van Saint-Etienne oprapen, maar tot scoren kwam hij niet. Na tien minuten volgde de eerste kans voor Saint-Etienne. Marin werd alleen gelaten aan de tweede paal, maar hij trapte de bal in het zijnet. Drie minuten later kreeg Victor Agali een kopbalkans, maar ook hij scoorde niet. Hognon moest noodgedwongen gewisseld worden na een trap van Agali. Hij bloedde hevig aan het hoofd en werd vervangen door Hernandez. Saint-Etienne kreeg in de 24ste minuut een strafschop na een fout van Traoré op Feindouno. Laatsgenoemde zette de zuivere strafschop zelf om. Vijf minuten later was alles weer te herdoen voor Saint-Etienne. Victor Agali fusilleerde Janot op center van Traoré. Net voor rust kreeg Feindouno weer een kans, maar verkwanselde die. 1-1 was de ruststand in deze knotsgekke partij.

De tweede helft leek lange tijd op niets uit te draaien. Er waren wel enkele kansjes voor Nice via Roudet. In de 63ste minuut trof hij de paal en een kwartier later trapte hij de bal naast. Iedereen maakte zich al op voor een gelijkspel toen Feindouno in de 90ste minuut weer raak trof. Hij kreeg de bal toegespeeld van Hernandez en trapte de bal beheersd binnen. ASSE wint dus nipt met 2-1 van Nice, waar Roberto Bisconti na 66 minuten naar de kant werd gehaald.