Ajax en Feyenoord in evenwicht

Vanmiddag stond om half één de klassieker tussen Ajax en Feyenoord op het programma. Het werd een boeiende wedstrijd die eindigde op een 1-1 gelijkspel.

Met Thomàs Galàsek in de basis begon Ajax het beste aan de wedstrijd. De eerste grote kans van de partij was voor Ajax. Een voorzet van Trabelsi belandde perfect op het hoofd van Van der Vaart, maar doelman Babos keerde de poging. Even later was het wel raak voor de Amsterdammers. De aanval begon bij Rosales, die de bal naar Van der Vaart speelde. De voorzet van Van der Vaart bereikt Anastasiou die de bal verlengde en Rosales stond uitstekend geplaatst om de bal in doel te deponeren: 1-0. Eén minuut later verdubbelde Ajax bijna de score. Een kopbal van De Jong werd uitstekend gepakt door Babos.Vlak voor rust maakte Feyenoord enigszins onverwacht gelijk. Kalou schermde de bal bij een ongevaarlijk ogende hoge bal goed af en legde goed terug op zijn aanvalsmaatje Kuyt. De aanvaller bedacht zich niet en volleyde de bal achter Ajax-goalie Vonk: 1-1.

Na de rust waren opnieuw de betere kansen voor Ajax. Een kopbal van Anastasiou was echter niet succesvol. Feyenoord kwam er nauwelijks uit en Ajax liet op bepaalde momenten knap voetbal zien. 10 minuten voor affluiten probeerde Sneyder het met een ver, hard schot, maar de bal werd, weliswaar met moeite, gered door Babos. Even later ging Rosales mooi voorbij Mtiligia die hard op de vuisten van Babos knalde. Nadien werden er geen doelrijpe kansen meer te noteren waardoor de topper op 1-1 eindigde.

Met het gelijkspel schiet vooral Ajax niet veel op, de achterstand op PSV en Feyenoord is niet verkleind en PSV loopt zelfs verder uit. Feyenoord zal waarschijnlijk niet ontevreden zijn met de uitslag, een puntje in Ajax is altijd meegenomen.