Lyon en Marseille winnen, PSG ontgoochelt

Op de veertiende speeldag in de Franse Ligue 1 vernederde Bordeaux PSG. Marseille versloeg Strasbourg met 2-0. Lyon won met dezelfde cijfers van Nantes.

Al na zes minuten was PSG op achtervolgen aangewezen toen Stéphane Pichot de bal in eigen doel werkte. PSG kon geen noemenswaardige kansen creëren en ook na de rust was het Bordeaux dat de Parijzenaars domineerde. Na twee minuten in de tweede helft kon Lilian Laslandes de bal in doel werken en een kwartier voor tijd maakte Cyril Rool er 3-0 van. Een verdiende overwinning aangezien PSG geen kansen wist te creëren.

Marseille
versloeg Strasbourg met 2-0. In de eerste helft domineerde Strasbourg maar kon niet scoren. Pas tien minuten voor rust kon Marseille het spel in handen nemen en had Battles een mooie kans op de openingstreffer, maar de bal ging net naast het doel van Cassard. Ook in de tweede helft werd Marseille op de eigen helft teruggedrongen, maar in de 53e minuut scoorde Habib Bamogo. Het Stade Vélodrome bleef kalm naar aanleiding van de oproeping tot boycot van de supportersgroepen. Na het tweede doelpunt twintig minuten voor tijd van Sergio Koke voetbalde Marseille als bevrijd en hield Strasbourg op een afstand.

Pas na 22 minuten volgde er een eerste doelgerichte kans in Lyon-Nantes, maar Bagayoko scoorde niet. Ook Malouda deed dat niet een kwartier voor het einde van de eerste helft. Net na rust kon Pierre-Alain Frau dat wel en zette de thuisclub verdiend op voorsprong. Op het uur verdubbelde Govou de score en zette zijn puike prestatie daarmee kracht bij. 2-0 was ook de eindstand en Lyon blijft dus op kop in het klassement. Lille speelt vanavond nog.

Yann Lachuer scoorde net voor het uur en bezorgde met dit doelpunt zijn club Auxerre een verdiende en logische overwinning tegen Ajaccio. Vooral in de eerste helft konden de bezoekers rekenen op hun solide verdediging waardoor de eindstand niet zwaarder uitviel.

Saint-Etienne won verdiend met 0-3 op het veld van Bastia. De eerste helft ging gelijkopgaand, maar na het uur trok Saint-Etienne het laken naar zich toe en trof driemaal raak. David Hellebuyck scoorde tweemaal en Frédéric Piquionne dikte de score net voor tijd aan tot 0-3.

Metz kwam in de 39ste minuut op voorsprong dankzij een doelpunt van Babacar Gueye. Net na rust kwam Caen langszij toen Sébastien Mazure scoorde. Diezelfde Mazure legde tien minuten voor tijd de 1-2-eindstand vast.

Lens speelde 1-1 gelijk op het veld van Nice. Nice kwam na een kwartier op voorsprong dankzij José Cobos maar John Utaka maakte net na het halfuur de gelijkmaker. Net ervoor had Jérôme Leroy rood gekregen na een tackle. Nice slaagde er niet in het numerieke overwicht uit te buiten en speelde dus slechts 1-1 gelijk.

Rennes domineerde Toulouse de hele wedstrijd maar won niet. Twintig minuten voor tijd scoorde Olivier Monterrubio maar vijf minuten later hingen de bordjes terug in evenwicht toen Daniel Moreira gelijkmaakte.

Sochaux sleepte tien minuten voor tijd een gelijkspel uit de brand op eigen veld tegen FC Istres. Istres kwam op voorsprong na 53 minuten dankzij Laurent Courtois. Jérémy Mathieu redde de meubelen voor Sochaux. De thuisclub had wel kansen genoeg maar scoorde slechts één keer.