Roda JC houdt Utrecht in bedwang

Dieter Arens

FC Utrecht - Roda JC 1-1

Utrecht heeft weeral niet kunnen winnen in de competitie. De mannen van Foeke Booy kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Roda JC. Michael Mols startte in de basis bij Utrecht.

Kort voor de rust opende Roda JC de score via Sérgio. Na de rust kwam Utrecht weer op gelijk hoogte. Nadat er een fout werd begaan op Mols, mocht van der Haar een vrije trap nemen die hij keurig binnenschoot. Nadien werd er niet meer gescoord.

Overige namiddagwedstrijden

FC Groningen - FC Den Bosch 3-1

Den Bosch bracht het betere van het spel in de beginfase en halfweg de eerste helft kwamen ze dan ook verdiend op voorsprong. Van de Laak zijn bal ging voorbij doelman Roorda in doel.

Na de rust gaf Den Bosch haar glansrijke positie helemaal uit handen. Eerst mocht Salmon de gelijkmaker binnentikken na slecht verdedigingswerk van Den Bosch en even later kwam Groningen zelfs op voorsprong dankzij Buijs die de bal met een mooie stiftbal in doel werkte. Een kwartier voor affluiten was de partij helemaal gespeeld door een doelpunt van Florén. Bizimana kreeg nog rood nadat hij amper 1 minuut op het veld stond.

RKC Waalwijk - De Graafschap 2-2

Na 10 minuten kon RKC al juichen. Na een harde knal van onze landgenoot Janssen, was de 1-0 voorsprong voor RKC een feit. Lang moest De Graafschap niet treuren want een kwartier later waren de bordjes weeral in evenwicht. Van Beukering kon één van zijn makkelijkste doelpunten in zijn carriere maken.

In de tweede helft kwam RKC weer op voorsprong. Takak zag zijn doelpoging heerlijk in de linkerbovenhoek verdwijnen. Toch hield RKC de punten niet thuis want op het einde van de wedstrijd kon Loval met een rake kopbal zijn ploeg alsnog een punt bezorgen.