Tiende gelijkspel voor Inter

Maarten Vandenabeele

Inter behaalde in Cagliari zijn 10de gelijkspel op 12 wedstrijden.  Het ziet zijn concurrenten op de Scudetto, Juventus en AC Milan, verder weglopen.  In Sardinië zag het er lang naar uit dat de Nerazzurri hun eerste nederlaag van het seizoen gingen oplopen.  Inter kwam van een 2-0 achterstand terug. Al na 5 minuten liep Materazzi Langella van de sokken in de 16 en oudgediende Zola zette zijn club vanop de stip op voorsprong: 1-0.  Inter probeerde te reageren maar creërde nauwelijks kansen. Na een halfuur bracht Langella zijn ploeg zelfs op 2-0, toen hij de bal aan de eerste paal voorbij Toldo prikte.  De Nerazzurri sloegen echter onmiddellijk terug: na een uitstekende actie van kapitein Javier Zanetti knalde Dejan Stankovic hoog binnen.  De 2-1 bleef overeind tot aan de rust.  Daarna was het opnieuw Cagliari dat het best startte: op het uur kopte Esposito de 3-1 binnen.  Martins zorgde voor de terugkeer: eerst schoot bij mooi een pass van Stankovic binnen, op een kwartier van het eind, dan controleerde hij, in de 89e minuut, een hoekschop van Ze Maria en schoot met rechts de 3-3 binnen.  Door dit gelijkspel mag Inter zijn titelambities stilaan opbergen: de kloof met Juventus is al 15 punten.

Juventus beleefde een moeilijke middag op het nauwelijks bespeelbare veld van Lecce, waardoor het tot het laatste ogenblik onduidelijk was of de wedstrijd wel kon doorgaan.  Toch won de Oude Dame, dankzij een doelpunt in de 14de minuut van Del Piero, op voorzet van Ibrahimovic.  De Zweed had eerder in de wedstrijd al een onbegrijpelijke misser op zijn naam staan, maar maakte dat dus goed met de winnende assist.  Eens te meer mocht Juve zijn doelman Buffon bedanken, die in de tweede helft enkele mirakels uit zijn handschoenen toverde.

AC Milan met Shevchenko is een veel sterkere ploeg dan zonder, dat werd vanmiddag alweer duidelijk.  De superspits nam beide Milanese doelpunten voor zijn rekening in de 2-1 overwinning op Siena.  Tussendoor had Argili gelijkgemaakt. Alle doelpunten vielen voor de rust.  Voor de Oekraïner waren het zijn 99ste en 100ste doelpunt in de Serie A.

Udinese blijft 3de na een teleurstellend 1-1 gelijkspel tegen Messina, dat ook vlot voorin blijft meedraaien.  Amoruso bracht de bezoekers in de 1e helft op voorsprong maar Di Michele kon die achterstand ongedaan maken in de 54e minuut.

AS Roma blijft zwaar op de sukkel: met Cassano in de ploeg werd met 1-0 verloren bij Reggina.  Het enige doelpunt kwam van Bonazzoli na een kwartier.  Tedesco moest in de blessuretijd nog met rood naar de kant maar dat kon de pret niet bederven bij de thuisploeg, dat na Juventus vorige week nu een tweede 'grote' klein kreeg.

Fiorentina bleef op 1-1 steken tegen Livorno. De ingevallen Rigano zette het overwicht van de thuisploeg in de 71e minuut eindelijk om: 1-0 maar er was een buitenspelgeurtje aan het doelpunt.  Lucarelli scoorde niet zoveel later de gelijkmaker vanop vrije trap.

Parma en Chievo deelden de punten.  Voor de thuisploeg een gewonnen punt, want al na 19 minuten moest Parma met 10 verder toen Potenza de doorgebroken Amauri pakte.  Het was niet de laatste spelbepalende fase met Amauri in een hoofdrol want de 1-0 voor Parma kwam er dankzij zijn kopbal in eigen doel.  In de 63e minuut maakte hij zijn fout goed, door nu aan de goede kant een hoekschop tegen de netten de koppen: 1-1. 5 minuten later bracht Cesar de bezoekers zelfs op voorsprong, maar Morfeo redde nog een punt voor de Parmezanen: 2-2.

Lazio won met 2-1 van Bologna, in een wedstrijd met 3 rode kaarten. Rocchi zorgde voor een uitstekende start door al na 6 minuten te scoren maar daarna was Bologna doorlopend de betere ploeg.  De Rossoblu kregen loon naar werken toen Tare in de 53e minuut gelijkmaakte. Lazio ging op zoek naar de winnende treffer maar verloor Dabo, die zijn 2de gele kaart kreeg.  Toch kwamen de 3 punten er: 5 minuten voor tijd werd de ingevallen Di Canio gevloerd in de 16 en de veteraan zette de penalty zelf om.  In de blessuretijd kregen Di Canio en Tare nog rood na een opstootje.

Palermo won met 2-0 van Sampdoria dankzij Toni en Brienza.  Samp kon al 425 minuten niet meer scoren.

Rode lantaarn Atalanta bleef op 0-0 steken in de derby tegen Brescia en blijft eenzaam laatste met 7 punten.