Analyse Vitesse rukt op, AZ blijft winnen

Vitesse rukt op, AZ blijft winnen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de Holland Casino Eredivisie stonden er vanavond vier wedstrijden op het programma. U kon al lezen dat PSV nipt won tegen Willem II. Hieronder blikken we kort terug op de drie andere wedstrijden. 


Heerenveen - Vitesse 0-3
Vitesse won enigszins verrassend met zware 0-3 cijfers op het veld van Heerenveen. De wedstrijd ging lange tijd gelijk op tot Hofs een halfuur voor tijd een vrije trap heerlijk binnenschoot. Nadien kon Vitesse zich beperken tot counteren, het deed dit heel goed want Amoah zorgde nog voor de 0-2 en 0-3. Door de zege springt Vitesse over Heerenveen in de rangschikking naar de vijfde plaats.


NEC - FC Twente 0-2
FC Twente won voor de tweede keer in één week tijd bij NEC en opnieuw werd de eindstand 0-2. De bezoekers kwamen na een kwartier voorsprong na een doelpunt van Culina die keeper Gentenaar vanop 40 meter verraste. In de slotfase verdubbelde invaller El Ahmadi de score. De zege van Twente was ruimschoots verdiend. NEC maakte helemaal geen indruk en kon zelden dreigen. Door de zege heeft Twente wat meer ademruimte, NEC blijft in de onderkant van de middenmoot staan.


NAC - AZ 0-3
AZ blijft het goed doen, de ploeg uit Alkmaar had vanavond geen problemen met NAC: 0-3. AZ kwam na een halfuur spelen op voorsprong na een foutje van doelman Schollen, de keeper loste een onschuldigde voorzet van Perez. Meerdink was attent en tikte de 0-1 binnen. Na rust probeerde NAC wel, maar echt gevaarlijk werd het niet. In de slotfase stelde Sektoui de Alkmaarse zege veilig met twee doelpunten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties