Lille en Monaco spelen 1-1 gelijk

Lille en Monaco spelen 1-1 gelijk
Foto: © SC

In de topper van de veertiende speeldag in de Franse Ligue 1 speelden Lille en Monaco 1-1 gelijk.

Monaco probeerde meteen veel druk te zetten op de verrassende tweede uit het klassement. Na een kwartier spelen kon Lille zich herpakken en kwam er meer evenwicht in het spel. Toch was het Monaco dat het eerst scoorde via Chevanton. De Uruguayaan kreeg de bal toegespeeld van Saviola en trapte de bal hard in doel. Lille kwam nog voor rust langszij toen Christophe Landrin een misverstand tussen Squillaci en Roma afstrafte.

In de tweede helft waren het vooral de bezoekers die nog probeerden de drie punten naar het prinsdom mee te nemen. Saviola en Chevanton kregen beiden nog een goede kans, maar slaagden er niet meer in te scoren.

De tweede helft was dus een maat voor niets en er werd te stereotiep gevoetbald. Lille verliest terrein op koploper en titelverdediger Lyon en Monaco geraakt momenteel nog niet uit de negatieve impasse waar ze al enkele weken mee te kampen hebben.

In het klassement staat Lyon nu drie punten voor op Lille, dat 29 punten telt. Auxerre komt op de derde plaats met 25 punten. Onderaan bengelt FC Istres ondanks het verdienstelijk gelijkspel tegen Sochaux, vierde uit het klassement, met acht punten, twee minder dan Ajaccio. Strasbourg telt elf punten, drie minder dan Lens en Bastia.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties