PSV beste verdediging na 33 jaar

Daniel Jamro

U las het onlangs al: als PSV in Doetinchem tegen De Graafschap geen tegendoelpunt slikte, kon het een nieuw record achter zijn naam zetten. PSV won overtuigend met 4-0.

Door deze overwinning met een clean sheet is PSV momenteel de enige ploeg in de Eredivisie die gedurende 12 competitieduels geen tegendoelpunt slikte.

Tot voor deze wedstrijd was het record met 1082 minuten (11 wedstrijden) nog in handen van Ajax, in de persoon van Heinz Stuy.  Dat record ontstond in het seizoen 70-71 en hield het dus 33 jaar vol.

Het record staat nu op 1100 minuten.  Hierin zitten 11 wedstrijden van 90 minuten, 80 minuten van de wedstrijd tegen ADO Den Haag en de laatste 30 minuten van de wedstrijd tegen NAC Breda.  In deze laatste wedstijd scoorde Mike Zonneveld tegen de Brabanders.
In tegenstelling tot bij Ajax indertijd, stond er bij PSV tijdens die 1100 minuten meer dan één doelman onder de lat stond.  Bij PSV was het eerst Edwin Zoetebier (239 minuten) en daarna Heurelho Gomes (861 minuten) die het doel verdedigde.

Komend weekend mag Feyenoord proberen een einde aan deze mooie reeks te brengen. De Rotterdammers zijn dan de gastheer van de Eindhovenaars.