Roma terug achter gesloten deuren

Roma terug achter gesloten deuren
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AS Roma moet zijn volgend duel in de Coppa Italia achter gesloten deuren en op een neutraal veld spelen. Dit is de beslissing van de Italiaanse voetbalbond na ongeregelheden met Roma-supporters vorige week.

De bekerwedstrijd van Roma tegen Siena van vorige dinsdag werd meer dan een uur stilgelegd wegens te weinig zicht. Oorzaak van het zichtprobleem waren de Bengaalse vuren en ander vuurwerk die door de supporters van de Giallorossi waren aangestoken.

De verbanning uit eigen stadion heeft betrekking op de wedstrijd tegen Fiorentina op 26 januari. Het is nog niet geweten op welk veld Roma zal spelen, maar waarschijnlijk zal het dat van Palermo worden. Dat was ook het terrein waar de Romeinen vorig seizoen een aantal matchen moesten spelen als straf na de commotie in de wedstrijd tegen aartsrivaal Lazio Roma.

Samen met het voorval-Frisk in de Champions League toen Roma zowel de match tegen Leverkusen als tegen Real Madrid achter gesloten deuren moest spelen, is dit het derde incident in 12 maanden tijd waarvoor AS Roma wordt gestraft vanwege het gedrag van haar supporters.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties