Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Stadio Artemio Franchi
Fiorentina en Udinese in evenwicht
Maarten Vandenabeele

Fiorentina heeft een uitstekende mogelijkheid laten liggen om zich in veiliger haven te spelen. In Firenze liepen de Viola tegen Udinese uit tot 2-0, maar de bezoekers kwamen terug.

Het was D-day voor coach Zoff: bij nieuw verlies mocht hij wellicht inpakken bij Fiorentina. Zijn ploeg startte uitstekend en na 22 minuten kon de thuisaanhang juichen. Jorgensen speelde Bojinov vrij en de Bulgaar liet de kans niet liggen: 1-0. 12 minuten later stond het 2-0: Arriati kopte een voorzet van Miccoli voorbij De Sanctis. Udinese moest reageren en deed dat vrijwel onmiddellijk: Muntari scoorde de aansluitingstreffer in de 41e minuut.

Na de pauze liet de gelijkmaker niet lang op zich wachten. Di Natale trof raak na voorbereidend werk van Jankulovski en Di Natale. In de laatste minuten werd Pinzi bij de bezoekers nog uitgesloten na een tweede gele kaart.