Speeldag: Speeldag 23
Duur puntenverlies voor Gistel
Luc Goderis

Met de komst van Oudenaarde, voor het seizoen een gedoodverfd titelkandidaat, beloofde het op de Kegge een pittig duel te worden.

Na amper 1 minuut moest de Oudenaardse sluipschutter Fabio Vergucht opnieuw naar de kleedkamer.  Bij zijn eerste baltoets van de wedstrijd kwam hij slecht neer en hield er een serieuze voetblessure aan over.  Kabemba mocht al direct van de bank en de wei in.
KEG Gistel, aanvallender ingesteld dan in de partij tegen Gent-Zeehaven, trok al meteen het laken naar zich toe.  Met vlotte combinaties en snelle baltoetsen drukte de leider Oudenaarde op de eigen helft.
Na amper zeven minuten bediende Mahieu, met een gemeten pass in de looplijn, Dewaele die met rechts perfect afwerkte en KEG alweer een droomstart bezorgde.

Oudenaarde moest nu wel komen wilde het in de Godelieve-stad wat rapen.  KEG trok zich ver terug maar bleef de wedstrijd controleren.  Het bleef wel oppassen voor de technisch begaafde en zeer wendbare Wellens.

Halfweg de eerste periode kwam Gistel ei zo na weer tot scoren.  Van Eeghem recupereerde op het middenveld, kapte zich behendig vrij en stuurde Cisse Couvreur diep.  Couvreur kan net niet bij de bal en weg kans.

Nog voor het halfuur gooit Oudenaarde Wellekens in de strijd en mag Ouissem gaan rusten.  Gistel blijft wel de gevaarlijkste ploeg en dreigt via hoekschop nog tweemaal, maar Brackx en Mahieu kunnen niet afwerken.
In de slotfase van de eerste helft is er nog een snelle uitbraak van Notredame.  Zijn lage voorzet wordt ei zo na in eigen doel verwerkt.  Stijn Mahieu haalt nog uit met een onverwacht strak schot.  De bezoekende goalie moet lossen en Stefaan D'Hondt komt centimeters tekort om de rebound binnen te tikken.

Na de pauze bleef KEG de partij controleren en probeerde het de 1-0 voorsprong vast te houden . Heel sporadisch werd nog een vlotte aanval opgezet, maar echt doelrijpe kansen kwamen er niet.  Ook Oudenaarde bleek niet beter te kunnen, en de partij werd iets bitsiger.  Vooral de onderlinge duels werden harder, en ref Bossuyt greep uiteindelijk toch in de achterzak.  Bij de bezoekers was Verhoene eerste in de rij wegens verbaal protest en Mahieu kreeg een geel karton onder de neus geduwd wegens “stoorwerk”.  Slechts één wapenfeit van de kant van Oudenaarde.  Een strak getrapte corner waait over alle hoofden heen.

Even claimde KEG een strafschop toen Marc Notredame met een stevige schoudercharge tegen de mat werd gewerkt, maar ref Bossuyt zag er geen graten in.

Dame Fortuna was Gistel niet gunstig gezind, een kopbal van Stijn Mahieu, na voorafgaandelijke vrije trap van Jurgen Dewaele, strandde op de lat.  Diezelfde Mahieu werd in de slotfase nog helemaal de kop van jut.  Een slecht botsende bal komt tegen zijn onderarm terecht en penalty.   Verhoene zet voor Oudenaarde dankbaar het cadeautje om.  De ref eindigt de matige wedstrijd met nog een spelletje ”Gele kaart troef “ Dewaele, Guillemaere en Van Eeghem delen nog in de prijzen.

KEG verliest door het gelijkspel zijn koppositie aan Doornik dat zijn thuismatch tegen Ursel won.  De titelstrijd in 4de A belooft razend spannend te worden !