Amoah slachtoffer van racisme

Amoah slachtoffer van racisme
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Matthew Amoah, de aanvaller van Vitesse, is het doelwit van fluitconcerten van de eigen supporters. Als hij de bal heeft, krijgt hij een striemend gefluit te horen. Trainer en medespelers zijn er niet over te spreken.

Amoah is aangedaan van de hele polemiek: "Het is schandalig dat mijn eigen supporters me zo behandelen. En weet je wat het ergste is? Diezelfde mensen juichen als ik een doelpunt maak."

Ook ploegmaat Theo Janssen, ex-Genk, ergert zich aan het gedrag van de supporters: "Die mensen die Matthew zo uitfluiten, moesten zich schamen. Dat zijn geen echte Vitesse-supporters! In de kleedkamer hebben we het er over gehad. Als het publiek zo met ons om blijft gaan, voelen we ons niet meer verplicht hen na afloop te bedanken."

Trainer Eward Sturing is in alle staten: "Iedereen die hard werkt, verdient de steun van het publiek. En Matthew is iemand die hard werkt. Hij laat de ploeg nooit in de steek. Op deze manier wordt het hem onmogelijk gemaakt hier op een normale manier te functioneren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties