Deschamps: "De eindspurt is ingezet"

Deschamps: "De eindspurt is ingezet"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na het 2-2-gelijkspel dat AS Monaco behaalde op het terrein van AJ Auxerre (het verslag vindt u hier) waren beide trainers ontgoocheld, maar weten nu dat ze niet te veel punten mogen laten liggen.

Didier Deschamps, trainer van AS Monaco, weet dat het niet evident is om te winnen bij Auxerre: "Auxerre verloor dit seizoen nog niet in eigen huis, maar we kwamen tweemaal op voorsprong. De arbitrage speelde ook niet echt in ons voordeel. Maar de groepsgeest was goed vanavond (zondag). We staan nu voor enkele beslissende weken. Het einde van de competitie nadert. Monaco heeft haar eindspurt ingezet."

Ook Guy Roux, de coach van Auxerre, was ontgoocheld: "Beide duels van vanavond eindigden op een gelijkspel (Lille-Toulouse eindigde op 1-1), dus zijn de thuisclubs de kalkoenen. Maar we moeten tevreden zijn met het behaalde punt, want het is beter dan niets. Ik ben tevreden over de groepsgeest, maar ben ontgoocheld over het feit dat we twee doelpunten slikken op stilstaande fases."

De spelers van Didier Deschamps spelen woensdag een inhaalwedstrijd van de 23ste speeldag in Strasbourg en staat op de 30ste speeldag voor een moeilijke opdracht. Het ontvangt zondag Marseille om 21u00. Auxerre trekt drie uur eerder naar Parijs om er het kwakkelende PSG te bekampen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties