Milito droomt van Serie A

Milito droomt van Serie A
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Diego Alberto Milito, mede topschutter in de Serie B met Erion Bogdani van Verona, heeft maar één doel voor ogen: 'Volgend seizoen schitteren in de Serie A'. Bovendien wil hij dit niet doen in het shirt van AC Milan, Juventus of AS Roma, maar in de rood-blauwe kleuren van Genua.

Met 15 doelpunten in de Italiaanse tweede klasse is Milito geen onbekende meer in Italië. Mede dankzij hem staan de Rossoblu, zoals ze in Italië worden genoemd, op de eerste plaats en wenkt de promotie naar de hoogste afdeling. Al blijft het zeer spannend. De voorsprong bedraagt slechts 3 punten en er staan nog 13 wedstrijden op het programma.

Met de Serie A in het vooruitzicht neemt de carriére van Milito alvast grote sprongen. In januari 2003 kwam de 25-jarige onbekende Argentijn over van Racing Avallenada. Volgend seizoen staat hij waarschijnlijk oog in oog met Buffon, Dida en andere topkeepers. Al zal de belangrijkste match van het jaar toch tegen stadsgenoot Sampdoria zijn.

Een verhuis naar Sampdoria ziet Milito niet zitten. Een overgang naar de eeuwige rivaal, zoals Vincenzo Montella ooit deed, zal nooit een optie zijn voor de Genua-topschutter. Daarvoor draagt hij de clubkleuren te diep in het hart.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie B

Nieuwste reacties