Analyse Rac. Doornik blijft titelfavoriet

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Rac. Doornik blijft titelfavoriet
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In het topduel bij Gent-Zeehaven hield Rac. Doornik  zich overeind en blijft meteen de grootste kanshebber op de titel. Desondanks ontsnapten de Henegouwers aan de nederlaag want slechts in late blessuretijd kon Pardo de gelijkmaker scoren. Bovendien deed Doornik een goede zaak wegens de Gistelse nederlaag bij Peruwelz.
 
Voor Gent-Zeehaven meteen een afknapper van formaat want de Gentse ploeg blijft op vier punten hangen. Niet onoverbrugbaar maar met slechts zes wedstrijden te gaan zal elke misstap nu zwaar worden aangerekend. Aanvankelijk was Doornik de betere ploeg waarbij Leroy een tweetal keren gevaarlijk dreigde. Nadien herstelde Gent  het evenwicht door verrassend op voorsprong te klimmen via Geeraerts die een assist van De Sloover verzilverde.
 
Na de hervatting forceerde de thuisploeg de betere kansen via De Sloover en De Meyer. Omdat de gastheren hun defensieve organisatie verwaarloosden kreeg dit nog een bitter smaakje. Pardo maakte daar gebruik van om bij een laatste uitbraak de gelijkmaker te scoren.
 
Door nipte winst te boeken tegen St. Eloois-Winkel nadert Oudenaarde enigszins op het leiderstrio net als Zottegem dat de maat nam van SK Lovendegem.
 
 Net voor rust knikte Kabemba de eerste Oudenaardse kans tegen de touwen. Vlak na de herneming stelde Schamp gelijk na een knappe collectieve actie. Het duurde uiteindelijk tot net voor ingaan van het slotkwartier dat Koudijzer met de verdubbeling voor een gevleide thuiszege zorgde.
 
SK De Jeugd Lovendegem domineerde lichtjes de eerste helft waarbij Ben Kadi de paal trof en De Ridder de openingstreffer scoorde. Slechts in het vierde kwartier besefte Zottegem het gevaar. En hoe! In amper 9 minuten stopten De Brabandere, Sandra en Van Den Abeele een verbouwereerde thuisploeg onder de graszoden.
 
Dichtste achtervolger Gistel bleek aanvankelijk niet onder indruk van Peruwelz zodat bij rust nog steeds de brilscore op het bord prijkte. In de tweede helft bleef de thuisploeg niettemin strijdlustig het Gistelse doel bekogelen. Vitelli, Mafrici, Rosier en Petruzella lieten echter de kansen gewoon liggen. Toen iedereen zich ging verzoenen met een gelijkspel zorgde Gossuin vijf minuten voor affluiten voor de onverwachte thuiszege.
 
 Bij Eernegem kwam SK Lebeke-Aalst na doelpunten net voor en na rust via Beerens in een riante positie te zitten. Na de hervatting liet de thuisploeg echter de moed niet zakken want ,,en bloc’’ waren de bezoekers genoodzaakt in hun stellingen terug te kruipen. In het slotkwartier zorgden Ingelbrecht en Medland uiteindelijk voor een verdiend gelijkspel.
 
Eendracht Aalter blijft verder in opmars. Na een gelijkopgaande eerste helft zonder doelpunten zorgde Haeck op het uur voor Aalterse voorsprong. Diksmuide liet evenwel niet begaan want amper vier minuten later scoorde Kristof Planquette de gelijkmaker. In het slotkwartier werd bezoeker Verbanck uitgesloten en dat zou Diksmuide zuur opbreken. Varache zette  de strafschop om naar de verdubbeling waarna De Caluwé en Sucaet verzuimden de score verder op te drijven.
 
Degradatiekandidaat SC Wielsbeke strijdt met karakter om uit de gevaarszone weg te geraken. Bij WS Lauwe kwamen de bezoekers twee maal op achterstand maar slaagden er telkens in de schade te beperken. Aanvankelijk tilde Da Silva de thuisploeg op voorsprong. Op het uur scoorde De Bels de gelijkmaker hoewel 20 minuten later Rohaert Lauwe weer voorsprong gaf. Een vinnig en taai Wielsbeke bleef er niettemin in geloven want één minuut voor het eindsignaal zorgde De Bels opnieuw voor de gelijkmaker en een kostbaar punt.
 
Hekkensluiter Sparta Ursel kon het niet bolwerken tegen US Centre. In de eerste helft probeerden beide tegenstanders met afstandsschoten voor gevaar te zorgen. Vlak na rust liet Paci een bezoekende reuzekans onbenut. Twintig minuten voor tijd kon Valenne, na een solo van Geers, het winnende doelpunt  voor Centre op het bord prikken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties