Schalke koploper, Stuttgart derde

De matige topper tussen Schalke 04 en Bayern München werd beslist door een geniale vrije trap van Lincoln in de 69e minuut.

In de eerste helft was er en kans voor Ailton en dat was het dan, Bayern dacht alleen aan verdedigen en zit duitdelijk in een dipje.
Buiten een kans voor Schweinsteiger en een mooie solo van Oude Kamphuis had ook de tweede helft niet veel te bieden.

Vermant maakte de negentig minuten rond.

Nu ligt de druk voor de titel duidelijk in het Schalkekamp, volgende zaterdag wacht een verplaatsing naar Mainz.

Stuttgart komt na winst in Dortmund op de derde plaats. 75.000 toeschouwers zagen een matige eerste helft met een nog maar eens onopvallende Rosicky als spelmaker, op slag van rust kopte Meissner de 0-1 binnen na slecht verdedigen van Koller.

In de 48e minuut miste diezelfde Koller een strafschop na een fout op Smolarek, Meira kreeg hiervoor rood. Hierop volgde een belegering van het Stuttgart-doel, doch keeper Hildebrand hield zijn kooi ongeschonden.
In de 90e minuut scoorde Meissner vanop de stip de 0-2. Worns zag bij deze fase ook de rode kaart.

Voor de Schwaben weer een stapje richting Champion League.