Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Euroborg Stadion Groningen
PSV voor de 17de keer ongeslagen
Bart Hermans

PSV heeft een belangrijke overwinning gehaald op het veld van Groningen. Jefferson Farfán maakte het enigste doelpunt van de wedstrijd. PSV blijft zo al zeventien keer ongeslagen. Zondag kunnen ze hier een mooi vervolg aanbreien op het veld van Ajax Amsterdam.

Guus Hiddink was vooraf niet te spreken over het tijdstip van deze inhaalwedstrijd. Zo vlak voor de topper tegen Ajax wenste hij meer rust voor zijn spelers. In de eerste helft was het te merken dat vele spelers van PSV met hun hoofd al bij de wedstrijd van zondag zaten. Vrijdag wordt er ook geloot voor de achtste finales van de Champions League, PSV doet hierin nog verassend mee. Weinig geïnspireerd bewoog PSV over het veld. Omdat ook Groningen niet veel zin leek te hebben sleepte de wedstrijd zich naar de rust. Toch werd het kort voor rust nog 0-1, na een actie van uitblinker Park Ji-Sung kwam de bal voor de voeten van Farfán. De Peruaan draaide knap weg en schoot de bal onhoudbaar voor keeper Bas Roorda in.

De stormram van Groningen , Martin Drent werd pas in de 73 ste minuut ingebracht. Hij zorgde direct voor meer gevaar vooraan, de defentie van de Eindhovenaren kreeg nu eindelijk wat werk op te knappen. In de slotfase moest Gomes dan toch eens een paar reddingen uitvoeren maar Groningen kwam niet meer verder dan een kopbal op de paal van Drent. PSV kan zo vol zelfvertrouwen Ajax partij geven in de Amsterdamarena.