Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Stade Abbé Deschamps
Pieroni pakt weer drie punten voor Auxerre

Luigi Pieroni heeft zijn club AJ Auxerre weer maar eens de drie punten bezorgd. Ditmaal was Nantes het slachtoffer. Onze landgenoot viel negen minuten voor tijd in voor Benjani en maakte in de slotminuut de 2-1. De wedstrijd werd op het einde nog ontsierd door twee rode kaarten voor de bezoekers.

Na een aangename eerste helft stond het nog steeds 0-0. Beide teams kregen evenveel kansen, maar gescoord werd er niet…

De tweede helft kondigde zich nog aangenamer aan. De aanvalsgolven volgden elkaar in sneltempo op en vijf minuten na de rest kwamen de bezoekers uit Nantes op voorsprong. Diallo scoorde na een verwarrende fase in het strafschopgebied van de thuisploeg. Auxerre probeerde nog wel, maar geraakte niet door de geelgroene muur. Een kwartier voor tijd kenterde de wedstrijd. De aanvalspogingen van Auxerre werden gevaarlijker en in de 82ste minuut was het dan toch raak. Kaboul knikte de bal binnen op hoekschop. Drie minuten na de gelijkmaker kreeg Savinaud zijn tweede gele kaart na een laattijdige tackle op Violeau. Met elf tegen tien kwam Auxerre zelfs nog op voorsprong. In de laatste minuut van de officiële speeltijd scoorde Luigi Pieroni de winnende treffer. Net erna kreeg ook Faé zijn tweede gele kaart en mocht Nantes de resterende seconden met negen man spelen.

Auxerre won uiteindelijk verdiend van een onthoofd Nantes. Net als Lyon heeft de club van Luigi Pieroni dit seizoen nog niet verloren op eigen veld.