Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Estádio dos Barreiros
Marítimo wint Portugese streekderby
Anthony Van der Planken

Marítimo Funchal heeft vrijdagavond de Madeiriaanse derby tegen Nacional gewonnen. De Portugese competitiewedstrijd eindigde op 2-1.

Na welgeteld 38 minuten voetbal werd de score geopend door Fernando. De krappe voorsprong bleef tot aan de rust op het scorebord. Dat de voorsprong krap was, bewees Nacional meteen na de plaspauze. Adriano scoorde immers al gauw de gelijkmaker. Toch gaf Marítimo niet op. Het bleef drukken, al bleef een resultaat lang uit. Tot Ferreira twee minuten voor tijd toesloeg. De Portugees zette de 5000 thuissupporters aan het juichen met een knappe treffer. Een treffer van goudwaarde, want zo rukt Marítimo op naar de zevende plek. Europees voetbal behoort nog steeds tot de mogelijkheden.

Voor Nacional ziet het er een stuk minder uit. De zwart-witten staan slechts elfde in de stand, waardoor er nog een bijzonder grijs seizoenseinde wacht.