Assyriska boeiendste club in Zweden

Nils Vanbellingen
| 0 reacties
Assyriska boeiendste club in Zweden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Assyriska Föreningen is de meest interessante ploeg in de Allsvenskan, de Zweedse eerste klasse. Dat heeft een onderzoek uitgevoerd door het Zweedse researchbureau Temo uitgewezen. IFK Göteborg is dan weer de meest populaire club in de Allsvenskan.

Assyriska debuteert dit seizoen in de hoogste Zweedse voetbalafdeling, doordat Örebro SK geen nieuwe licentie kreeg en daarmee verplicht naar tweede klasse degradeerde. Hierdoor kreeg Assyriska als nummer drie uit de tweede klasse onverhoopt een ticket voor de Allsvenskan in de schoot geworpen. Dat de club meteen op zoveel interesse kan rekenen in Zweden, verbaast voorzitter Ferit Varli niet: "Assyriska is populair in Zweden. Wij brengen aanvallend en technisch voetbal. Veel voetballiefhebbers hebben dan ook sympathie voor onze club". De grote interesse heeft duidelijk zijn impact op de sponsors: de ploeg die in 1971 opgericht werd door vluchtelingen uit het Midden-Oosten kan dit jaar op een verdubbeling van de sponsorinkomsten rekenen.

Assyriska mag dan wel de boeiendste club zijn, de meest populaire club is het nog lang niet. Die eer is weggelegd voor IFK Göteborg, dat met een aanzienlijke voorsprong die andere grote traditieclub Malmö FF voorafgaat. Hammarby IF mag zich met een derde plaats nog steeds de populairste club in Stockholm noemen, want het blijft stadsrivalen Djurgårdens IF en AIK voor.


Vraag: Welke is de meest interessante ploeg in de Allsvenskan dit jaar?
1. Assyriska (24,2 %)
2. IFK Göteborg (23,6 %)
3. Malmö FF (17,9 %)
4. Hammarby IF (13,5 %)
5. Halmstads BK (12,1 %)

Vraag: Welke is de meest populaire ploeg in de Allsvenskan?
1. IFK Göteborg (11,1 %)
2. Malmö FF (8,1 %)
3. Hammarby IF (6,5%)
4. GIF Sundsvall (5,6 %)
5. Djurgårdens IF (4,7 %)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Allsvenskan

Nieuwste reacties