Lille doet goede zaak, Marseille niet

Op de 33ste speeldag in de Franse Ligue 1 won Lille zaterdagavond in extremis van Lens met 2-1. Door het puntenverlies van Marseille, dat met dezelfde cijfers onderuitging tegen AC Ajaccio, verstevigt het team van trainer Claude Puel haar tweede plaats. Monaco speelde 1-1 gelijk in Sochaux.

Lille won in een saaie wedstrijd met 2-1 van Lens. De thuisploeg kwam vijf minuten voor het einde van de eerste helft op voorsprong via Moussilou, die zijn tiende doelpunt van het seizoen aantekende. Drie minuten later was alles al weer te herdoen voor Lille, want Leroy scoorde de gelijkmaker.

In de tweede helft bleef het lange tijd windstil, tot de 89ste minuut. Fauvergue, die twee minuten eerder Moussilou was komen vervangen, bezorgde zijn club de belangrijke drie punten.

Marseille verspeelde op eigen veld belangrijke punten. Het verloor met 1-2 van AC Ajaccio. Demont scoorde na 25 minuten de 1-0 en de bezoekers liepen in de tweede helft zelfs nog verder uit via Edson. Beye kon net voor het uur nog wel de aansluitingstreffer scoren, maar dichter kwam Marseille niet meer.

Monaco kwam al vroeg op voorsprong bij Sochaux via Chevanton, maar kon de voorsprong niet vergroten. Integendeel zelfs, want Ilan maakte er net na het halfuur 1-1 van, wat ook de eindscore zou blijken. Adebayor werd vier minuten voor het einde van de wedstrijd nog uitgesloten bij de bezoekers.